Solceller

El

Sænker både CO2-udslippet og elregningen

Hvis du vil spare penge på din elregning, eller bare vil reducere din husstands eller virksomheds CO2-udslip, er solceller en god investering. Man kan spare op til 1000 kr. hver eneste måned på el ved hjælp af disse støjfrie anlæg, som er gode for miljøet.
Udover det reducerede udslip af Co2 og de månedlige besparelserne på elregningen, findes der også en række andre fordele ved at investere i solceller. De fås med op til 25 års garanti. Huse med solceller etableret har også en tendens til at blive solgt inden for kortere tid, da mange købere kan se fornuften i besparelser på el og skåning af miljøet.
Køb af solceller skal altså ses som en investering, da de holder i mange år, og udgifterne på vedligeholdelse er begrænset. På den måde kan solceller spare dig eller din virksomhed for mange penge i det lange løb.

Hvordan fungerer solceller?

Solcellers hovedaktivitet er, at de omdanner lys til strøm. Det sker ved, at lyset omsættes til elektricitet, og idet det rammer solcellen, får materialets elektroner tilført energi. Det er ikke nødvendigt, at solen skinner, for at energien bliver dannet. Det er nemlig ikke solens stråler, der aktiverer solcellerne men selve lyset. Derfor kan solceller altså også producere strøm, når det er overskyet.
Det der gør, at selve solcellen trækker lyset til sig, er en halvleder, af grundstoffet silicium, som bevirker, at den elektriske strøm kun kan bevæge sig i én retning, og derfor opstår ensrettet elektrisk strøm. Den strøm solcellen producerer, er jævnstrøm. For at strømmen kan benyttes i dit hus eller virksomhed, skal den først omdannes til vekselstrøm. Det gøres ved hjælp af en net-inverter, som er placeret indenfor. Herfra løber strømmen ud i stikkontakterne i en blanding med den ordinære strøm fra elselskabet.

Vi er klar til at hjælpe

Hos EHV El og VVS er vi autoriserede GAIA Solar forhandlere. Det betyder, at vi kan levere gode solcelle løsninger i mange forskellige størrelser til både virksomheder, boligforeninger og institutioner.
Vi ser mange eksempler på ”gør-det-selv” løsninger på de opsatte solceller, som ikke yder det, de skal, og derved ikke giver den ønskede effekt. Vi har stor erfaring inde for opsætning af solceller, og vores installatører er, af den årsag, rustet til at hjælpe med udbedring af fejl og mangler i el-arbejdet, hvis en solcelle er opsat eller installeret forkert.

Vi er som altid klar på at rådgive inden start på projektet. Så hvis du blot overvejer solceller, er EHV El og VVS altid parat til en snak om, hvorfor det kan være godt for dig at foretage sådan en investering. Vi rådgiver, og hjælper også gerne erhvervsvirksomheder med projektering af solcelle-anlæg. Kontakt os og få et uforpligtende tilbud.

 

 

HUSK! Vi laver både

EL & VVS