Rådgivning er typisk billigere og nemmere end en om’er

Rådgivning er typisk billigere og nemmere end en om’er

Prioriter rådgivning istedet for en om'erAt arbejde med el kræver, at man ved, hvad man gør. Der er store kræfter på spil, når de mange volt og ampere suser gennem kablerne, og alle installationer skal laves på sikker og forsvarlig vis, så ingen kommer til skade.

Og så er der det faktum, at el ofte er en meget integreret del af et byggeri. Det kan være byggerier i mange forskellige former, men om det så gælder et nyt badeværelse, en udestue eller en renovering af det gamle køkken, men det er tit større projekter, el-arbejde er en del af.

Derfor er det også en klar anbefaling, at du får rådgivning om el, før du kaster dig ud i et større projekt, du måske ikke helt har styr på. Det kan nemlig godt betale sig.

Ro i sjælen og styr på omkostningerne

Styr på omkostningerne når man taler el

Når fagfolk står for el-arbejdet, kan du roligt læne dig tilbage og stole på, at resultatet bliver, som det skal være. Og at det bliver, som det skal være, første gang.

Er man ikke selv sikker på, om man er i stand til at lave det el-arbejde, der nu skal laves, eller om det overhovedet er lovligt at lave selv, er det en god ide at søge rådgivning hos en professionel elektriker.

Rådgivning før et projekt kan ende med at spare mange penge og meget tid, fordi dårligt udført arbejde ikke skal laves om. På den måde skal der kun betales en gang for arbejdet, og man slipper også for at vente, efter det oprindelige arbejde er færdigt.

Hos EHV El og VVS er alle medarbejdere fuldt ud opdaterede på de gældende regler, og derfor kan vi rådgive dig om el– og VVS-arbejde forud for et byggeprojekt. Og vi kan selvfølgelig også assistere med arbejdet, når du skal begynde på projektet.

Der er dele af el-arbejde, der i særlig grad kræver en ekspertviden, og som derfor anbefales udført af en elektriker. Det er el-arbejde i vådrum som badeværelser, og det er el-arbejde udenfor. Udfordringerne er lidt forskellige i de to rum, men i begge tilfælde skal man være ekstra opmærksom. Faktisk er en ting som udendørs stikkontakter ulovlige at sætte op selv.

El-arbejde i vådrum

Vand leder elektricitet, og det betyder, at man skal være ekstra påpasselig og nøjsom med sit el-arbejde. Som elektriker i Hadsten og Aarhus har vi erfaring med at hjælpe østjyderne med deres el-arbejde, også i vådrum, og vi ved, hvordan det skal gøres.

Et eksempel på kompleksiteten i lovgivningen omkring el-arbejde og el-installationer i vådområder som et badeværelse er, at det samme badeværelse er inddelt i flere zoner, og der er forskellige krav til installationerne i disse zoner.

Derudover er der krav til ting som ventilation, placering af stikkontakter, belysning i rummet med mere. Der er mange ting, man skal være opmærksom på, og det er ting, som en fagperson kender til.

Udendørs el-arbejde

Udendørs el installationer

Det er ikke lovligt selv at sætte stikkontakter op udendørs, eller at skifte dem, der allerede er der. Arbejde, der kræver faglig viden at udføre, må ikke laves selv, der skal en autoriseret elektriker til for at sikre, at arbejde ikke resultater i brand eller kortslutning.

Det kan selvfølgelig være svært at vurdere, når man sidder derhjemme i sofaen og planlægger sit nye byggeprojekt, men det er lige præcis derfor, vi anbefaler, at man taler med en fagperson først.

Skulle der ske en fejl i et stykke el-arbejde, der burde være lavet af en fagmand, som man selv har lavet, er der en overhængende risiko for, at ens forsikring ikke vil dække skader af eksempelvis brand.

Også i forbindelse med salg af ens bolig skal man være opmærksom på selvgjort elektrikerarbejde. Som udgangspunkt har sælger ansvaret for skjulte fejl og mangler i 10 år efter salget, og det inkluderer altså el-arbejde. Man skal altså være sikker på, at arbejdet er lavet ordentligt.

Ud over alle disse risikofaktorer, der kredser om regler, så er det som nævnt tidligere mere behageligt at få arbejdet udført af fagfolk, så det bliver godt første gang.

Skal der bores nye huller i væggen til stikkontakterne, eller skal der pludselig tilføjes noget til belysningen, som man havde glemt, kan man godt få følelsen, at det var en om’er – den følelse kan kompetent rådgivning sikre dig mod.