Energioptimer dit hus

Energioptimer dit hus

Find lidt ekstra lommepenge ved energioptimering

Når vi rådgiver om energioptimering af dine installationer og dit hus, tager vi både højde for el-og vvs-installationer. Det betyder, at du får en mere omfattende vurdering, end andre vvs-installatører kan tilbyde dig.

Der er gennem de seneste år kommet et langt større fokus på, at man skal energioptimere. Energioptimering er ikke kun godt for dine regninger, men også for miljøet. Ny viden og bedre teknologi gør, at du med få justeringer kan skåne miljøet for det høje energiforbrug, som vi ofte ser i alle typer husstande.

Hvor kan der energioptimeres?

Toiletskyl er et sted at spare, hvis man har et gammelt toilet

Bor du i en ældre bolig, vil der ofte være rigtig mange steder, der kan energioptimeres. Blandt andet på badeværelset, kan du måske opnå store besparelser på særligt vandregningen ved at udskifte det gamle toilet med et nyt 2-skylstoilet, hvor skyllemængden altså kan justeres.

Selv hvis du har et 2-skylstoilet kan det være, at det stadig bruger meget vand. Her gælder det typisk, at hvis dit toilet er mere end 15 år gammelt bruger det typisk henholdsvis 9 og 6 liter pr skyl. Er toilettet mindre end 10 år gammelt bruger det sandsynligvis henholdsvis 6 og 3 liter vand pr skyl. Med de nyeste toiletter kan du nå helt ned på henholdsvis 4 og 2 liter pr skyl.

Med en justering eller udskiftning af dine blandingsbatterier, kan du også opnå nogle gode besparelser. Måske er dit blandingsbatteri langsom om at give varmt vand, så derfor lader du vandet løbe i evigheder for at opnå rette temperatur, inden du eksempelvis stiller dig ind under bruseren.

Energioptimering af varmeanlæg

Radiatoren skal være indstillet rigtigt

For langt de fleste kan det også være værd at foretage en justering af varmeanlægget. Særligt oplever vi, at ved at udskifte en radiatorventil, kan der opnås store besparelser. Hvis en radiatorventil står forkert, vil du opleve, at radiatoren måske har svært ved at opvarme hele rummet.

Det kan også være, at du har den forkerte størrelse radiator i et eller flere rum. Her er der nemlig flere forskellige faktorer, der spiller ind, blandt andet rummet størrelse, hvor mange af væggene, der er ydervægge samt hvor godt disse vægge er isoleret.

Isolering af væggene er også en oplagt måde at nedjustere energiforbruget, men dette er en tømrers arbejde. Herfra kan vi hjælpe med at installere den rette radiator samt hjælpe dig med at indregulere den korrekt.

Udskift gasfyret

Et gasfyr er rigtig dyrt i drift

Hvis du udskifter dit gamle gasfyr, er der mange penge at spare på varmeregningen. Særligt gasfyr, der er mere end 15 år, bruger rigtig meget gas. Dette skyldes, at gassen bliver forbrændt i et åbent kammer, hvilket ikke er specielt effektivt. Derfor vil der være store besparelser ved at udskifte dit gamle gasfyr.

Nye gasfyr forbrænder derimod gassen i et lukket kammer, og dermed kan gassen udnyttes langt mere effektivt.

I stedet for at udskifte til et nyt gasfyr, kan du i stedet investere i en mere grøn og miljøvenlig løsning. Dette kunne eksempelvis være solceller eller jordvarme. Begge løsninger er miljøvenlige og udnytter ressourcer, som du i forvejen har tilgængelige.

Tag en snak med os om energioptimering af dit hjem. Vi har både kompetente vvs’ere og elektrikere i Hadsten, der kan hjælpe dig. Ring til os på 8649 1766 for el og 7020 5558 for vvs.